AKTUALITY
Najnovšie meditatívne a vykladacie Karty vodních chrámů  .
 
Pozrite si krátke videá zaujímavých kariet a kníh na YOUTUBE - videá
 

Aktuality z kamennej predajne, lunárny kalendár a iné informácie sledujte na FB stránke  TARA - poklady pre dušu  heart

alebo na TG kanáli Stíšenie.heart

 

Predajňa

TARA Ezoterika s.r.o.
Konventná 19
811 03 Bratislava
IČO: 47 446 081
DIČ: 2023905631
IČ DPH: SK2023905631

Otváracie hodiny predajne

  • Pondelok - Piatok: 10:00 - 18:00
  • Sobota: 9:00 - 13:00
  • Nedeľa: zatvorené
Mapa

Doprava k nám:

zastávka Hodžovo námestie

  • Autobusy: č.: 83, 84, 93, 147 a 184
  • Trolejbusy: č.: 203, 207, 208 a 212
ZĽAVNENÉ produkty

Heureka

Recenzie od našich zákazníkov:

Heureka.sk - overené hodnotenie obchodu Tara Ezoterika

Mysterium Coniunctionis I. (Carl Gustav Jung)

Kniha Mysterium Coniunctionis I. od Carla Gustava Junga. V rámci rozsiahlej tvorby C. G. Junga je trojzväzkové Mysterium Coniunctionis najzávažnejším a kľúčovým dielom jeho neskorých rokov. Alchymická tradície Junga umožnila združiť prežitky a vhľady, ktoré získal priamym osobným zostupom do nevedomia, s objektívne existujúcim paralelným materiálom. Umožnila mu tiež spojiť svoje poznanie s historickými koreňmi európskeho duchovného vývoja.

Predaj skončil

Kniha Mysterium Coniunctionis I. od Carla Gustava Junga.

Pevná väzba. Počet strán: 330. Rok vydania: 2019. Vydavateľstvo: Malvern.

V rámci rozsiahlej tvorby C. G. Junga je trojzväzkové Mysterium Coniunctionis najzávažnejším a kľúčovým dielom jeho neskorých rokov. Alchymická tradície Junga umožnila združiť prežitky a vhľady, ktoré získal priamym osobným zostupom do nevedomia, s objektívne existujúcim paralelným materiálom. Umožnila mu tiež spojiť svoje poznanie s historickými koreňmi európskeho duchovného vývoja.
"Hoci je psychológia nevedomých psychických procesov mladá, podarilo sa jej zistiť určité skutočnosti, ktoré sú narastajúcou mierou všeobecne akceptované. Patrí medzi ne protikladnosť štruktúry, ktorú má psyché spoločnú so všetkými ostatnými prirodzenými procesmi. To sú energetické fenomény, ktoré vždy vzchádzajú z menej pravdepodobného stavu napätia protikladov. Táto formulácia má osobitný význam pre psychológiu, totiž v tom zmysle, že vedomie sa zvyčajne zdráha nahliadnuť či pripustiť protikladnosť svojho vlastného pozadia, hoci práve z nej čerpá svoju energiu.
K tejto štruktúre sa psychológie takpovediac ešte len sotva dotápala, a tú vychádza najavo, že Alchymická filozofia prírody urobila jedným zo svojich hlavných predmetov okrem iného práve protiklady a ich zjednotenie. Vo svojich výkladoch však užíva symbolické terminológia, ktorá zhusta pripomína reč našich snov, ktoré sa často zaoberajú problémami protikladnosti.
Vedomie sa snaží o jednoznačnosť a požaduje jasné rozhodnutia, ale neustále sa musí oslobodzovať od opačných argumentov a tendencií. Najmä inkompatibilné obsahy pritom buď zostávajú celkom v nevedomí, alebo ich ľudia prehliadajú, či už zo zvyku, alebo vyslovene účelovo. Čím skôr sa to deje, tým viac zostáva opačná pozícia v nevedomí. Alchymisti až na mizivé výnimky nevedeli, že vynášajú na povrch psychickej štruktúry, pretože sa domnievali, že vysvetľujú látkovej premeny.
Vďaka tomu im žiadne psychologické ohľady či citlivosť nebránili v odhaľovaní pochodov ich psyché, ktoré sa dejú v pozadí a za ktoré by sa človek vedome hanbil.
Tejto okolnosti vďačí alchýmia za to, že má tak veľký význam najmä pre psychológa ... "(C. G. Jung)

Autor Eckhart Tolle
Rok vydania 2018
Jazyk český

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.


Súvisiace produkty

Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rýchle vybavenie objednávky

Overený zákazník,

Veľmi oceňujem osobitný prístup ku zákazníkovi, určite objednám znovu

Overený zákazník,

Krasne sviečky

Overený zákazník,