AKTUALITY
Najnovšie meditatívne a vykladacie Karty vodních chrámů  .
 
Pozrite si krátke videá zaujímavých kariet a kníh na YOUTUBE - videá
 

Aktuality z kamennej predajne, lunárny kalendár a iné informácie sledujte na FB stránke  TARA - poklady pre dušu  heart

alebo na TG kanáli Stíšenie.heart

 

Predajňa

TARA Ezoterika s.r.o.
Konventná 19
811 03 Bratislava
IČO: 47 446 081
DIČ: 2023905631
IČ DPH: SK2023905631

Otváracie hodiny predajne

  • Pondelok - Piatok: 10:00 - 18:00
  • Sobota: 9:00 - 13:00
  • Nedeľa: zatvorené
Mapa

Doprava k nám:

zastávka Hodžovo námestie

  • Autobusy: č.: 83, 84, 93, 147 a 184
  • Trolejbusy: č.: 203, 207, 208 a 212
ZĽAVNENÉ produkty

Heureka

Recenzie od našich zákazníkov:

Heureka.sk - overené hodnotenie obchodu Tara Ezoterika

Angelologie dějin 1 (Emil Páleš)

Predaj skončil

Doktor prírodných vied RNDr. Emil Páleš, CSc. vyštudoval kybernetiku a na bratislavskej univerzite vyučoval počítačovú lingvistiku. Pôsobil niekoľko rokov aj ako vedúci výskumného problému "Počítačový model slovenčiny" na Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra Slovenskej akadémie vied.

V druhej polovici deväťdesiatych rokov založil a viedol časopis Sophia a inicioval aj vznik rovnomenného nakladateľstva, ktoré vydáva tituly z duchovnej oblasti, dielom v češtine, dielom v slovenčine. Základnou myšlienkou diela je, že dejiny sú rytmizované postupnou vládou siedmich archanjelov, ktorých obdobie trvá vždy zhruba 354 rokov. Tento väčší rytmus je potom doplnený ešte rytmom kratším, kedy sa v rámci väčšieho obdobia ešte vystrieda všetkých sedem archanjelov ako ďalší doplňujúci rytmus. Autor predpokladá ešte existenciu ďalších rytmov, ale tým sa zatiaľ vo svojej práci obsiahlejšie nevenuje. Každý z archanjelov predstavuje určité kvality, pojmy apod., ide teda u systém založený na analogickom spôsobe myslenia, rovnako ako napríklad homeopatia, astrológia, či astropsychológia. Pôsobenie archanjelov potom ovplyvňuje ladenie kontext či vyznenie náboženských systémov, filozofických myšlienok, kultúrnych prejavov a smerov či politických systémov a udalostí daného obdobia, ktoré pritom nemožno vysvetliť jednoduchým ovplyvňovaním, pretože k nim súčasne došlo vo veľmi vzdialených krajinách. Nejde pritom o akúkoľvek determináciu, rovnako ako v iných analogických systémoch sa jedná o možný potenciál, ktorého kvality môžu byť využité rôznym - často napríklad aj úplne protichodným spôsobom.

Takmer päťstostránková publikácia je bohato ilustrovaná množstvom najrôznejších výtvarných diel, a doplnená je tiež radom grafov - autor používa napr. exaktné metódy inferenčných štatistík. Nebráni sa ani serióznej kritike svojich konceptov, a tak pred niekoľkými rokmi prebehlo v Bratislave na akademickej pôde interdisciplinárne kolokvium, kde bola jeho teória aj prax podrobená odbornému skúmaniu a kritike. Logicky najväčšia výhrada, že si citované udalosti a javy vyberá sám, a tie ktoré do konceptu nezapadajú neuvádza, bola vyvrátená jednoducho tým, že kontrolné udalosti z dejín boli vybrané bez jeho účasti a následne bolo overené, že do celkového kontextu zapadajú. Existencia cyklov potom už v zásade spochybňovaná nebola, rôzne názory panujú naopak nad ich príčinami - v rámci celkovej diskusie okolo angelológie sa objavila aj čisto materialistické zdôvodnenia.

Autor Emil Páleš
Počet strán 480
Vydavateľ CAD Press
Väzba pevná
Hmotnosť 2,3 kg.
EAN 9788096804559
ISBN 80-968045-5-3
Rok vydania 2004
Rozmery 227 x 312 x 34
Jazyk česky

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.

Sklad Kód Počet mj na sklade
Sklad 8461-9947 1
Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rýchle vybavenie objednávky

Overený zákazník,

Veľmi oceňujem osobitný prístup ku zákazníkovi, určite objednám znovu

Overený zákazník,

Krasne sviečky

Overený zákazník,