AKTUALITY
Najnovšie meditatívne a vykladacie Karty vodních chrámů  .
 
Pozrite si krátke videá zaujímavých kariet a kníh na YOUTUBE - videá
 

Aktuality z kamennej predajne, lunárny kalendár a iné informácie sledujte na FB stránke  TARA - poklady pre dušu  heart

alebo na TG kanáli Stíšenie.heart

 

Predajňa

TARA Ezoterika s.r.o.
Konventná 19
811 03 Bratislava
IČO: 47 446 081
DIČ: 2023905631
IČ DPH: SK2023905631

Otváracie hodiny predajne

  • Pondelok - Piatok: 10:00 - 18:00
  • Sobota: 9:00 - 13:00
  • Nedeľa: zatvorené
Mapa

Doprava k nám:

zastávka Hodžovo námestie

  • Autobusy: č.: 83, 84, 93, 147 a 184
  • Trolejbusy: č.: 203, 207, 208 a 212
ZĽAVNENÉ produkty

Heureka

Recenzie od našich zákazníkov:

Heureka.sk - overené hodnotenie obchodu Tara Ezoterika

Bönninghausenovo repertorium (C. M. Boger)

Dostupnosť
Skladom
72,25 €
65,68 € bez DPH

Dr. Franz von Bönninghausen, narodil sa v Holandsku, bol mladším súčasníkom Hahnemanna a jeho dielo patrí k základným pilierom homeopatie, na ktorých stavali ďalšie generácie. Jeho Repertorium je vôbec prvým tabuľkovým zoznamom symptómov a liekov a jeho údaje sú samozrejme zahrnuté aj v dnešných syntetických repertoriách. Avšak v Nemecku, vo Veľkej Británii aj inde je veľa homeopatov, ktorí stále pracujú (niektorí z nich prevažne alebo i výhradne) práve s týmto repertoriom. Možno tu pripomenúť prednášky R. Malcolma, dekana Faculty of Homeopathy na Letnej škole Homeopatickej akadémie, ktorý sa veľmi silno prihlásil k tomuto odkazu.

"Práce Clemensa Máriu Franza von Bönninghausena sú medzi celkovými prácami starých autorov čo do logiky, filozofie a použiteľnosti tými najkomplexnejšími a najvplyvnejšími - snáď len s výnimkou textov S. Hahnemanna", píše vo svojej predslove k tejto knihe Herbert A. Roberts, (autor Repertoria pocitov a vnemov). A dodáva: "Nie je zrejme starostlivejšieho študenta Bönninghausenovho diela, ako bol Dr. Cyrus Maxwell Böger...". Tento známy americký lekár, autor matérií medík, však nemohol po zhruba pol storočia, ktoré uplynulo od prvého vydania diela, prehliadnuť fakt, že originálne dielo zahŕňa len tie lieky, ktoré boli známe do polovice 19. storočia a nie sú tu obsiahnuté opisy ďalších liekov, zhotovených a odskúšaných neskôr, medzi nimi napríklad Lach., Tub., a mnoho ďalších, hojne používaných v praxi. Bogerov prínos ku klasickému textu je v tom, že doplnil originálne rubriky novšími liekmi, pričom štruktúra Bönninghausenovho repertoria zostala plne zachovaná. Rozsah diela sa tým len mierne zvýšil. Určitú zvláštnosťou a tiež prednosťou diela sú stupne liekov, majúce štyri, nie tri hodnoty, ako má väčšina ostatných repertorií, čo umožňuje jemnejšie rozlíšenie významu symptómu pre liek. Kapitoly sú členené z hľadiska anatómie a funkcií, ale aj podľa patológie (Horúčka), pričom Myseľ je radená na prvé miesto. Každá kapitola obsahuje podkapitoly modalít, vplyvov zlepšujúcich a zhoršujúcich. Zaujímavou pomôckou sú Bogerové úvodné texty, stručne sumarizujúce systém klasickej homeopatickej liečby.

Bönninghausenovo Repertorium patrí so svojou tisíckou strán medzi veľká repertoria a vzhľadom k dĺžke svojho používania je jedným z najoverenejších zdrojov informácií v homeopatii. Zasvätený preklad Mgr. Adama Havlína nesie známky toho, že sa tu zišli znalosti homeopata s profesionalitou skúseného prekladateľa.

Autor C. M. Boger
Počet strán 1008
Vydavateľ Alternativa
Väzba pevná
Hmotnosť 1,2 kg.
EAN 9788086936444
ISBN 978-80-86936-44-4
Rok vydania 2015
Rozmery 155 x 210 x 55
Jazyk česky

Momentálne tu nie sú žiadne hodnotenia.

Buďte prvý, kto napíše hodnotenie na tento produkt.

Sklad Kód Počet mj na sklade
Sklad 3626-4098 2
Overené našimi zákazníkmi

Pozrieť hodnotenie na Heureka.sk

Rýchle vybavenie objednávky

Overený zákazník,

Veľmi oceňujem osobitný prístup ku zákazníkovi, určite objednám znovu

Overený zákazník,

Krasne sviečky

Overený zákazník,